Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdy začne 3. světová válka?

Ruská federace od roku 2014 za pomocí separatistů, které v hybridní válce stvořila, okupuje část území Ukrajiny a v tomto konfliktu pokračuje. Blíží se 3. světová válka, kdy začne nebo tu již dávno je?

Hybridní válka se často nezapočítává do válečných konfliktů, ale měla by. Nejsou to jen ekonomické sankce a obchodní války, jsou to i kybernetické útoky, šíření nepravdivých informací, překrucování historie, korumpování politiků, bohatých obchodníků, provozovatelů služeb a médií. Hybridní válka je i o psychologii, o šíření nenávisti a využívání krizí k prolamování důvěry, k polarizování společnosti. V hybridní válce se vždy neprosazuje určité vidění světa, ale jde spíše o zajištění informačního chaosu a relativizaci skutečnosti. 

Nástroje proti tomuto typu války jsou, ale je o nich mizerné povědomí, neučí se běžně na školách a nejsou v portfoliu většiny lidí. Mluvím o kritickém myšlení, vzdělání a gramotnosti ve všech podobách.

Diktátor má jen jednu strategii, ukazovat, že má sílu

Cesta zpět již není. Pro Rusko, jako ostatně pro každého diktátora v krizi, je mimořádně důležité ukázat svaly, ukázat, že něco znamená a vyřešit si vlastní vnitřní problémy. Tentokrát nestačí jezdit na medvědovi, potápět se pro historické památky vhozené účelově do jezera nebo svlékat tričko.

Diktatury jsou slabé a citlivé. To je důvod, proč je ohrožuje prakticky cokoliv. Stačí porovnat diktátora s medvídkem Pú a rázem jde o hrdelní zločin. Rusko je slabé a háklivé, a tak musí jít do války, aby si kompenzovalo značné nedostatky. Znáte takové ty partičky, co si ve skupině dovolí na slabšího jedince a seberou mu svačinu? To je přesně Rusko útočící na Ukrajinu, pobaltské státy a na nás. Svou hodnotu si dokazují silou.

Putin je slaboch, bojí se, a ví, že se potřebuje nějak udržet u moci, jinak by ho mohli zavřít a nebo zastřelit. Už si ostatně odsouhlasil prezidentství až do smrti a nadřazenost ruského ústavního práva nad mezinárodním. 

Rusko rádo vykládá druhou světovou válku, jako "velkou vlasteneckou válku". Dodnes se nesmířilo s historickou realitou. Dodnes zavírají a očerňují lidi, kteří odkrývají hrůzy, které Stalin a SSSR páchalo. Jak říkám, diktatura je slabá - své nedostatky dohání předstíráním, propagací a útoky.

Co bude?

Politickou odvahu a překvapivý vojenský útok ze strany EU a USA na Ruskou federaci nečekejte. Budou sankce, sankce a zase sankce, občas se pošlou nějaké zbraně a výstroj na Ukrajinu. Ukrajina ale podlehne. Z

Další na řadě budou pobaltské státy. Už teď mají početnou ruskou menšinu, kterou Kreml používá stejně, jako Hitler sudetské Němce nebo Stalin ruskou menšinu ve Finsku. Je jistý i útok na Polsko, takový obrovský počet vojáků se po obsazení Ukrajiny se jen tak nerozejde. Maďarsko se nespíš přidá samo k RF - Orbán je naivní prosťáček a potřebuje podporu Ruska - můžeme mu říkat maďarský Lukašenko. Čína využije situace a zaútočí na Tchaj-wan.

Bude také hodně záležet na tom, jak se zachová Turecko, koho upřednostní. Určitě jsou území, o které stojí a bude je chtít získat vojenskou silou, tak, jako toho využilo dříve Polsko vůči nám.

Dojde i na hypersonické zbraně a atomovky? Určitě ano, ty se použijí buď, jako drtivý počáteční úder zejména proti Británii a USA, nebo na konci, až jako zoufalá obrana. Počítat bychom měli i s biologickými zbraněmi a kybernetickými útoky.

Kdo vyhraje?

Lepší je říct, kdo nevyhraje. Ruská federace se rozpadne. Důvodem bude fakt, že řeší své problémy válkou. RF je multikulturní uskupení. V zádech si pěstuje odpůrce a doufejme, že jich bude dost. Putin je blázen a nemocný člověk, starý špión SSSR - nejspíše sám spáchá sebevraždu, až mu budou klepat na dveře granáty a střely.

Válka možná bude šancí pro ruský lid. Protože s koncem války může přijít demokracie ze západu. Ale situace může využít i Čína a ukousnout si kousek z RF.

Každopádně vyhraje ten, kdo přežije.

Kdy začne 3. světová?

Možná tomu nebudete věřit, ale 3. světová válka již probíhá desítky let. Její hybridní podoba je tu s námi od konce SSSR a momentálně nabírá na intenzitě.. Má desetitisíce tisíce, možná i statisíce obětí na životech a miliardové škody na majetku. Dobytá území Gruzie, Ukrajiny a další států. Pokud se ptáte na klasický otevřený konvenční styl války toho se můžeme dočkat s přibývajícím věkem Putina, který své dílo bude chtít dokončit - bude chtít být hrdina nové "velké vlastenecké války", hrdina, který vrátil SSSR na mapu světa.

Důležité také je, dávat si pozor na to, koho volíme - vítače ruské armády tu nepotřebujeme - poznáte je snadno, rádi lezou Rusku do zadku už dlouhá léta a očerňují EU a západ obecně.

 

Tak se držme a doufejme, že blouznivého starce Putina klepne dřív, než se konvenční válka dostane k nám. 

 

Ahoj.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Flégl | čtvrtek 24.2.2022 13:12 | karma článku: 12,87 | přečteno: 745x
  • Další články autora

Ondřej Flégl

Co když člen NATO napadne jiného člena aneb Maďarsko jako Trojský kůň Kremlu

Maďarský premiér Orbán je znám svým nacionalismem a propagací Velkého Maďarska, touhou získat území sousedů, aktivním odporem k Západu, a servilitou k Putinovi a jeho invazi.

22.3.2024 v 10:30 | Karma: 18,70 | Přečteno: 628x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Hnutí lhářů, ANO, zneužilo manželství pro všechny a bodlo liberály do zad

Kratičké pokračování mého dřívějšího článku, které popisovalo bezpáteřní, bezhodnotový oportunismus hnutí ANO. Zajímá mě, kdy asi zradí seniory? Ale počkat, to už vlastně udělalo, jak popsal Ústavní soud v případu důchodů.

29.2.2024 v 12:12 | Karma: 10,85 | Přečteno: 394x | Diskuse| Miniblogy

Ondřej Flégl

Mír s Ruskem je jen přestávka mezi invazemi

Ruská federace napadá své sousedy a využívá mír jen jako přestávku mezi invazemi. Touhu okupovat další státy navíc přiznal Putin ještě před invazí na Ukrajinu.

29.2.2024 v 11:11 | Karma: 22,08 | Přečteno: 521x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Chtěli byste ovlivnit program ANO? Aneb kam vítr, tam plášť!

ANO je silně oportunistické politické hnutí. To v praxi znamená, že nemá žádné hodnotové mantinely, žádné světonázory, které by ho brzdili v touze po moci a zisku.

26.2.2024 v 14:14 | Karma: 20,81 | Přečteno: 465x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Rozhodnutí Ústavního soudu o důchodech - bylo to nezbytné opatření

Je jisté, že rozhodnutí pro soudce Ústavního soudu nebylo jednoduché a zvážili všechny zákonné normy a okolnosti. Vzhledem k ekonomické krizi a válce vlastně nemohli rozhodnout jinak.

24.1.2024 v 16:41 | Karma: 23,88 | Přečteno: 1873x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Jeden za šest, dva za deset. Překupníci ošidili na hokejovém MS už stovky lidí

13. května 2024

Premium Jeden za šestku, dva za desítku, říká u vstupu do metra Českomoravská v Praze u areny zhruba...

Nábor do ochranky pro olympiádu v Paříži selhává. Chybí osm tisíc lidí

13. května 2024

Premium Nedostatek bezpečnostních pracovníků na nadcházející letní olympiádě v Paříži vyvolává vážné obavy...

Ženské hlídky střeží ekvádorský amazonský prales. Chrání řeky i rodnou půdu

13. května 2024

Říkají si Yuturi Warmi a rozhodly se, že svůj domov, ekvádorský amazonský prales, budou chránit...

Po zřícení obytné budovy v Belgorodu zemřelo 12 lidí, úřady obviňují Ukrajinu

12. května 2024  11:48,  aktualizováno  23:04

Sledujeme online V ruském Belgorodu se částečně zhroutila vícepodlažní obytná budova, podle úřadů v důsledku...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik