Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A kde to podepíšeme, v Mnichově?

Některým politikům a známým osobnostem zřejmě došla mentální kapacita a převzali argumentaci a pro Kreml výhodné představy o "míru" na Ukrajině.

"Kdo si nepamatuje minulost, je odsouzen k jejímu opakování." - George Santayana

Když Neville Chamberlain, Édouard Daladier, Adolf Hitler a Benito Mussolini podepsali Mnichovskou dohodu, byl mír? Ne, druhá světová!

 

23. únor 2014 vojenská anexe Krymu Ruskou federací. Tehdy si mnoho lidí myslelo, že tím to končí, ale co přišlo? 24. únor 2022 útok na zbytek Ukrajiny. V Rusku se razí propaganda, že Ukrajina není samostatný stát a Ukrajinci nejsou národ. Válku provází znásilňování, rabování, vraždění civilistů, násilná rusifikace, ničení majetku bez ohledu na civilnost cíle.

A k tomu si přijdou frajeři, kteří říkají, dáme Putinovi další část Ukrajiny a bude mír. Co je tohle za mír?  Proč máme přehlížet ruskou propagandu na výzvy ke genocidě Ukrajinců? Tohle nebude pro Ukrajinu mír, ale noční můra. Etnická genocida není mír! Vojenská přestávka není mír!

 

Kdo je další na řadě? 

Kolik a koho ještě máme obětovat? Naše sousední státy a pak nakonec samy sebe? Tahle válka je o nás, i když se velká část války děje na území Ukrajiny, to s kým budeme sousedit/mít vztahy, s čím budeme souhlasit a co přehlížet, to o nás vypovídá. Nežijeme v bublině, nemůžeme si dovolit přehlížet problémy ostatních. Arogance se nám může krutě vymstít. To je jak s tou elektřinou, říci, vyvážíme a vyrábíme ji my, tak to ostatním zdražíme a my si to dáme zadarmo. Tahle mentalita vede jen k tomu, že ten, kdo má plyn, to osolí nám. To je fakt výhra. Fašismus charakterizuje neschopnost spolupráce s ostatními státy a stavění zdí. "Vše ve státě, nic proti státu, nic mimo stát." Benito Mussolini - aneb Česko na prvním místě, že? Touhle cestou chceme jít? Já rozhodně ne. 

Nebuďme bezohlední sobci. Ukrajina není agresor, je to stát, který získal demokracii poměrně nedávno, když se postavil ruské loutkové vládě, která si svou moc udržovala silou a znovu chce vládu získat. Nevzdávejme pomoc Ukrajině, nevzdávejme snahy porazit Rusko vojensky, ekonomicky, politicky, informačně a lidsky. Nenechme teroristický stát přeskupit síly.

 

I my jsme ve válce

Propaganda, korupce, vydírání s plynem, pokusy ovlivňovat volby a veřejné mínění, špionáž, ničení skladů a vraždy. Tohle všechno jsou akce Ruské federace u nás. Nejsou vedené tanky nebo raketami, ale oběti na životech, zdraví a majetku jsou. Při útoku na Vrbětice zemřeli lidé, škody jsou milionové. Máme politiky s nemalou mocí, kteří se staví na stranu Ruska dlouhodobě. Pokusy některých lidí akceptovat šíření lží a klamů, jako názory nebo dokonce právo, je pokusem ničit naši demokracii! Je jedno, zda to ti lidé dělají z hlouposti či účelově, důležité je se tomu postavit a vymezit. Hlavně se to nesmí společensky akceptovat.

 

V souvislosti se svobodou projevu:

Demokratické hodnoty se nemají zneužívat k ničení demokracie. Ústava, článek 9, (3) Výkladem právních norem nelze oprávnit odstranění nebo ohrožení základů demokratického státu.

Listina základních práv a svobod. Článek 16
(1) Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu.
(2) Církve a náboženské společnosti spravují své záležitosti, zejména ustavují své orgány, ustanovují své duchovní a zřizují řeholní a jiné církevní instituce nezávisle na státních orgánech.
(3) Zákon stanoví podmínky vyučování náboženství na státních školách.
(4) Výkon těchto práv může být omezen zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu veřejné bezpečnosti a pořádku, zdraví a mravnosti nebo práv a svobod druhých.

 

Cílem informačních útoku je náš úsudek, schopnost rozlišovat, co je skutečné a co nikoliv. Lidé poškozeni touto válkou na úsudek a pravdu rezignují, už se neptají, jak určí, co je skutečné, ale kdo to určí. Rozum a fakta nahrazuje strach a nenávist. 

 

Když dva dělají totéž, není to totéž.

Nenechme si vymýt mozek propagandou a lhaním o míru, neopakujme minulost a poučme se. Putin už nám už jednou sliboval, že nebude válka, přece mu na to znovu neskočíme.

Nenechme se oklamat lží, že obrana je válkychtivost. Války chtivé je útočící Rusko, nikoliv bránící se Ukrajina. K porážce Hitlera bylo nutné dobít Berlín. Ten, kdo si začal, nemůže počítat s tím, že nic neztratí.

 

 

 

 

Autor: Ondřej Flégl | středa 11.1.2023 11:11 | karma článku: 26,47 | přečteno: 632x
  • Další články autora

Ondřej Flégl

Atentát na Fica a msta potrefených hus

Robert Fico poměrně dlouhou dobu mluví o možném útoku na vládní politiky. Včerejší postřelení je dost možná splněným přáním. Není ani překvapivé, že s atentátem pracoval i kybernetický útok na ČTK.

16.5.2024 v 9:43 | Karma: 18,34 | Přečteno: 1126x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Co když člen NATO napadne jiného člena aneb Maďarsko jako Trojský kůň Kremlu

Maďarský premiér Orbán je znám svým nacionalismem a propagací Velkého Maďarska, touhou získat území sousedů, aktivním odporem k Západu, a servilitou k Putinovi a jeho invazi.

22.3.2024 v 10:30 | Karma: 18,70 | Přečteno: 632x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Hnutí lhářů, ANO, zneužilo manželství pro všechny a bodlo liberály do zad

Kratičké pokračování mého dřívějšího článku, které popisovalo bezpáteřní, bezhodnotový oportunismus hnutí ANO. Zajímá mě, kdy asi zradí seniory? Ale počkat, to už vlastně udělalo, jak popsal Ústavní soud v případu důchodů.

29.2.2024 v 12:12 | Karma: 10,85 | Přečteno: 401x | Diskuse| Miniblogy

Ondřej Flégl

Mír s Ruskem je jen přestávka mezi invazemi

Ruská federace napadá své sousedy a využívá mír jen jako přestávku mezi invazemi. Touhu okupovat další státy navíc přiznal Putin ještě před invazí na Ukrajinu.

29.2.2024 v 11:11 | Karma: 22,08 | Přečteno: 523x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Chtěli byste ovlivnit program ANO? Aneb kam vítr, tam plášť!

ANO je silně oportunistické politické hnutí. To v praxi znamená, že nemá žádné hodnotové mantinely, žádné světonázory, které by ho brzdili v touze po moci a zisku.

26.2.2024 v 14:14 | Karma: 20,81 | Přečteno: 466x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. května 2024  14:31,  aktualizováno  14:59

Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi...

Střelec na Fica jde do vazby. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  14:44

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34,  aktualizováno  14:38

Letiště v Mnichově dnes ráno dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z...

Alpský hotýlek centrem špionáže? Číňané měli výhled na základnu pro F-35

18. května 2024  14:02

Švýcarský hotel Rössli ve vesnici Unterbach se v posledních letech stal tématem hovorů členů...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 62
  • Celková karma 18,16
  • Průměrná čtenost 923x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik