MK

Bože, tohle fanatické smýšlení je opravdu věc.

Ne, nemám žádné obavy, že by Maďarsko napadlo kohokoliv.

LV

To jste neměl ani v případě Ruska a Ukrajiny před 2 lety. Vzpomínáte, jak jste tleskal Zemanovi,který 17. února posměšně hovořil o predikci italských novin Politico o tom, že 16. února vpadne Rusko na Ukrajinu? Ano, tenkrát se spletli. O 8 dní...

JV

Všiml jste si, politologu, že se mezi sebou úplně běžně řežou dva členové NATO - Řecko s Tureckem? A celé alianci je to úplně fuk?

Díky tomu ovšem mají oba státy jedny z největších a nejlépe vyzbrojených armád mezi členy NATO.

Foto

Ale to už se stalo. Turci v roce 1974 napadli řecký Kypr a od té doby ho část ovládají. Řecky mluvící obyvatelstvo vyhnali a na ostrov se přistěhovali Turci. Dodnes je ostrov rozdělen "Zelenou linií", nárazníkovou zónou OSN.

Řecko i Turecko jsou členy NATO od r.1952

Foto

Je ztaková poloutopie. Mně dosttečně děsí už ten fakt, že NATO zřejmě není schopné se úspěšně bránit. Vyrábí mnohem méně munice i zbraní celkově. Ochota států od konfliktu vzdálenějších vyslat své vojáky bude nízká. Problémem bude vůbec logistika a korodinace 30 různých armád. Navíc naše veropské armády už nebojovaly desítky let. Tváří v tvář brutálním Rusům mnoho vojáků nevydrží.

OF

Koordinace 30 armád problém nebude, mají společná cvičení a zbraně se také přizpůsobují normám NATO. Profesionální vojáci jsou běžně vysílání na různé mise a sbírají zkušenosti z reálných bojů, např. Afghánistán. Ochota států poslat vojáky je politické téma a to je bohužel jeden z problémů. Dalším je fakt, že každý stát sice musí pomoci, ale sám vybírá jak. Logistika a výroba zbraní a munice je průser hlavně v Evropě, kde jsme se nechali ukolébat mírem a zanedbali armádu. USA je na tom podstatně lépe. Jinak ekonomicky jsou státy EU silnější než RF a mají lepší pozici. Navíc munici je možné sehnat u třetích států. Mnoho států také využívá situaci a nabízí starší zbraně za výhodnější nabídku modernějších. Nejvíce se bojím aktivnějšího zapojení Číny, i když ta si ráda jede své a ponížení Rusů by dokázala zužitkovat územně a i ziskem zdrojů.

JK

Putin z nedostatku vlastní invence opakuje taktiku Hitlera, akorát se zasekl už na začátku na Ukrajině. Nakonec stejně jako Hitler dostane po papuli, čím dříve to bude, tím méně lidí bude zločincem Putinem zavražděno.

JK

Zatím nevidím žádnou vůli Rusko porazit, resp. vymezit mu místo v rozsahu uspořádání, jak se ustálilo kolem roku 2000. Reálný odpor lze myslím čekat teprve až při pokusu obsadit Německo či Francii. Pokud k tomu Rusové nepřikročí, Západ reagovat nebude. Hitlerem vytvořený problém byl přesně v tomto - zábor Francie a ohrožování Británie. Toto přivedlo USA k podpoře bolševického Ruska.

FD

Slováci nechtějí pomáhat UK.Kdo potom bude pomáhat,až si Orbán vzpomene na Horní Uhry?

Foto

Maďaři se snaží nebýt vazaly EU ani USA, jako tak činí česká vláda, novináři patrně dostali úkol: zostudit Maďary stůj co stůj. Z toho vychází, že nic není tak horké, jak se nás snaží média informovat, proto k podobnému útoku sotva může dojít. Nyní jsou možná Maďaři ve stadiu "gulášového kapitalismu".

PS. Informace z Fórum 24 nejsou směroplatné.

HH

A proč teda v té EU jsou a čerpají dotace co to jde?:D

  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik