Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Neustále tu vyšilujete kvůli náboženství a snažíte se být všemožně chytrý neustálým omíláním bodů Listiny základních práv a svobod, kterým absolutně nerozumíte a přitom co chvíli mantrujete termín "kritické myšlení" . Nedomnívám se, že zrovna náboženství by bylo v České republice - pravděpodobně nejateističtější zemi světa - to nejdůležitější, co ohrožuje nějaká práva či demokracii. Takže se nestresujte a radši si zopakujte shodu podmětu s přísudkem.

6 0
možnosti
LJ

Rodiče u nás na děti mluví česky, což jim znemožňuje vybrat si jazyk. Vštěpují jim hygienické návyky, což jim v dospělosti bude činit problémy, kdyby si chtěli zvolit život bezdomovce...atd.

3 0
možnosti
OF

Indoktrinace (z lat. doctrina, nauka) znamená úsilí zaměřené k slepému a odevzdanému přijetí určité doktríny, názorů či postojů, které nepřipouští diskusi ani kritiku.

0 2
možnosti
Foto

Že ta sakramentská věda nejde už xakru do důchodu, když už všechno ví a zná a umí vysvětlit ...:-)

3 0
možnosti
OF

To se nikde netvrdí. Do důchodu má jít náboženství, protože stojí na chybách.

0 2
možnosti
FD

Ani jsem to nedočetl.Snůška blábolů.

4 0
možnosti
OF

Listina základních práv a svobod je blábol? Krásně se vyjadřujete.

1 2
možnosti
Foto

To Vám našeptává věda, že Bůh se nevyjadřuje a nepodává důkazy?

0 0
možnosti
OF

Věda nešeptá. Je to metoda poznávání, nejlepší, kterou lidstvo v moderní době má.

0 0
možnosti
PC

Normálně uvažující člověk musí vaši existenci tak jedině politovat. Tolik nevědomosti, bludů a dogmat v jedné osobě, to je opravdová tragédie. A ještě ta potřeba to vše veřejně prezentovat...Rv To asi proto, že okolí vás má už dávno plné zuby.

5 0
možnosti
OF

Jen urážky, ale co kdybyste zkusil obhájit svou pozici? Proč odpíráte dětem základní práva?

1 1
možnosti
PM

P13e60t14r 52M65a34n18d15a

27. 5. 2022 12:35

o Ježíšek a Mikuláš ? Byl jste indokrinován ?

0 0
možnosti
OF

Indoktrinace (z lat. doctrina, nauka) znamená úsilí zaměřené k slepému a odevzdanému přijetí určité doktríny, názorů či postojů, které nepřipouští diskusi ani kritiku.

Pokud nějaký rodič či jiná autorita vyžaduje po dítěti odevzdaně a nekritické přijetí víry v Ježíška a Mikuláše. Tak pak se jedná o indoktrinaci. Jinak je to jen dočasná pohádka pro děti, která skončí v momentě, kdy dítě, pomocí základních principů logiky a nalezení dárků ve skříni, prohlédne nevinou lež.

0 0
možnosti
KL

Před časem jste napsal blog s názvem "Kontextovým opakem náboženské víry je příčetnost". Dovolím si tento název parafrázovat: "Opakem tolerance je Ondřej Flégl"...

7 1
možnosti
OF

Tolerance neznamená, že vás nebudu kritizovat.

Proč máte problém s demokracií a Listinou základních práv a svobod?

Listina základních práv a svobod, článek 15

(1) Svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena. Každý má právo změnit své náboženství nebo víru anebo být bez náboženského vyznání.

Chci, byste děti přestali indoktrinovat, a aby na ty práva měli možnost dosáhnout, svobodně se rozhodnout na základě rozumového soudu a faktů.

Řádně jsem svůj požadavek argumentoval.

Indoktrinace = znamená úsilí zaměřené k slepému a odevzdanému přijetí určité doktríny, názorů či postojů, které nepřipouští diskusi ani kritiku.

0 2
možnosti
MB

M33i18l57a53n 34B22í56l67e24k

27. 5. 2022 12:32

"...Od té doby, co se lidé zaměřili na vědu, děláme pokroky, obrovské znalostní skoky..."

To je pravda, jenže věda má pole působnosti jen v empirickém světě (jinak by to nebyla věda). V životě však nelze všechno změřit, zvážit a spočítat, tato oblast tvoří jen část našeho bytí - a v otázkách, které přesahují vědecké možnosti, jsme se nehnuli ani o píď. A ani se nikdy nehneme (ve smyslu kategorické odpovědi). Tady zkrátka bude vždy místo pro víru - a není na tom vůbec nic špatného (když se bude přiznávat, že "věřím", nikoli, že "vím")...

Článek je v lecčem trochu retro. A bylo to právě kritické myšlení, které jakýsi osvícensko-scientistický optimismus, jak je prezentován v blogu, spolehlivě korigovalo:-)

0 0
možnosti
OF

Zkuste to dočíst celé, o bohu mezer píši také.

0 0
možnosti
MB

Zase jsem zmaten. Co to je "Náboženská indoktrinace? Uznání, že 2 tis let žijeme v kulturně duchovním prostředí? Nebo se má na mysli to náboženství nové? Rudé, které trvalo 41 let, aby mýtilo Desatero? Pak tedy mravní kodex budovatele komunismu? Nebo se má na mysli vyznávání boha zeleného z Brusele? Některým zase stačí Velekněz Bureš. Káže dobře a překonal mistra Husa. Ten i na Kozím Hrádku. Vrchní sektář se s tím nemaže. Šíří slovo boží i na Velkomoravské říši! Pravda, jak mají děti rodiče chránit - před indoktrinací ...? :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik