Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

A školní docházka je povinná. Indoktrinace nutností vzdělání. To dřív nebylo. Napište o tom ;-D

4 0
možnosti
OF

Indoktrinace (z lat. doctrina, nauka) znamená úsilí zaměřené k slepému a odevzdanému přijetí určité doktríny, názorů či postojů, které nepřipouští diskusi ani kritiku.

Ve škole se vzdělává, neindoktrinuje.

0 1
možnosti
Foto

J74o24s37e37f 67B31á12r95t30a

27. 5. 2022 12:19

Mudr. Radim Uzel: - Dnes už vím, že mi kdysi moji katoličtí učitelé nasadili do mozku virus náboženské nákazy. Ano, je tomu opravdu tak, že náboženské myšlenky jsou vlastně psychickou infekcí. Postiženému člověku víra napadne mozek jako psychický mem. Jeho nejcharakterističtějším znakem je to, že nutí svého hostitele k tomu, aby infekci šířil dál, je nakažlivý.

0 5
možnosti
Foto

Věřící, podobně jako nevěřící, někdy páchají v lidských myslích škody. Přesto si nemyslím, že by například panu kardinálu Dukovi měla být nařízena lečba pro jeho tvrzení, že "Bůh nemůže mluvit, protože nemá ústa jako my" (zřejmě máte na mysli léčbu psychiatrickou nebo nějakou pomoc psychologa).

"Vyléčit " by ho mohli mnozí věřící, kdyby nebyli lhostejní a požádali ho o omluvu:-)

0 0
možnosti
OF

Téma se výlučně týká práva vybrat si svou víru, zakotvené v Listině základních práv s svobod.

Jistě že existují nenáboženské a ateistické ideologie, které škodí a jsou nedemokratické a mají stejný špatný efekt na výchovu děti.

1 0
možnosti
VD

Božínku, to jsou zase moudra. Nikdo vás nenutí, abyste svoje děti vychovával nábožensky. A co dělají jiní rodiče, je jejich věc. A že církev něco požaduje, tak po ní nic nechtějte a nebude vás do ničeho nutit.

3 0
možnosti
OF

Ne, není to jejich věc. Děti nejsou majetek, jsou to lidé, kteří mají práva a mít možnost si vybrat.

0 5
možnosti
Foto

J80o14s38e54f 52B32á74r22t38a

27. 5. 2022 11:59

Dr. Radim uzel (za mlada ministrant, biřmovaný...): - Dnes už vím, že mi kdysi moji katoličtí učitelé nasadili do mozku virus náboženské nákazy. Ano, je tomu opravdu tak, že náboženské myšlenky jsou vlastně psychickou infekcí. Postiženému člověku víra napadne mozek jako psychický mem. Jeho nejcharakterističtějším znakem je to, že nutí svého hostitele k tomu, aby infekci šířil dál, je nakažlivý.

0 4
možnosti
Foto

Také to vypadá, že jste nějakým náboženství nakažen. A ne a ne se té nákazy zbavit. Místo toho ji tu šíříte. :-)

1 0
možnosti
Foto

J62o81s80e19f 52B28á25r80t46a

27. 5. 2022 11:47

Dr. Radim Uzel: - Dnes už vím, že mi kdysi moji katoličtí učitelé nasadili do mozku virus náboženské nákazy. Ano, je tomu opravdu tak, že náboženské myšlenky jsou vlastně psychickou infekcí. Postiženému člověku víra napadne mozek jako psychický mem. Jeho nejcharakterističtějším znakem je to, že nutí svého hostitele k tomu, aby infekci šířil dál, je nakažlivý.

A za sebe: Věřícím lidem je s jejich vírou dobře, takže u nich bych to nechal tak jak to je.

0 1
možnosti
Foto

Klement Gottwald by z Vás měl radost.

4 0
možnosti
Foto

Svým způsobem vyniká:-)

2 0
možnosti
JG
  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik